İstanbul ili içerisinde yaşamınızı sürdürüyor veya son birkaç gün içinde İstanbul iline giderek boğazı görmüşseniz eğer, normalin çok daha dışında bir farklılık bulunduğunu kesinlikle fark etmiş olmalısınızdır.

Çok harika bir görsel şölen oluşturmakta bulunan İstanbul Boğazı’nın renginin, mavi renkten turkuaz renge dönüş yapmasının tabiiki de makul ve çok anlaşılır nedenleri bulunuyor.

Arka arkaya Bingöl, Elazığ ve Manisa depremlerinin ardından ister istemez her birimizin akıllarına söz konusu bu ihtimal gelmeye başlıyor

Bu gerçekleşmiş olan renk değişimiyle ilgili olarak en açıklayıcı durumdaki özel bilgi de NASA aracılığıyla yapılmış durumda.

Plankton, aslında hayatının tümü su içinde geçmiş olan canlılara verilen bir isimdir ve tam olarak Yunancadan gelmektedir..

Fazlasıyla ufak boyutlarda bulunan bu planktonlar, deniz içerisinde yaşamını sürdüren canlıların en önemli besin kaynaklarından da bir tanesidir.
Öte yandan planktonlar, Dünya üzerinde yer alan oksijen fabrikası dense yanlış olmayacaktır.
Normal koşullar içerisinde yalnızca mikroskobik ortamlarda görülebilmekte olan planktonların boyutları çıplak gözle görülemeyecek kadar ufak bir durumdadır.

O ise kesinlikle planktonların üreme ile alakalı özel dönemleridir.

İşte İstanbul Boğazı üzerindeki harika manzaranın meydana gelmesindeki neden de aslında budur.

Ne kadar şanslı bir durumdayız ki, planktonlar üremek amacıyla İstanbul Boğazı’nda yer alan derin sularını seçmiş durumdalar ve bu çok mükemmel manzarayı da bizlere sunmuş bir haldeler..
